Nieuws

<< Onze Links >>

Laatste nieuws 2008

AardbeienAfgelopen jaren waren erg druk en daardoor kwam het er vaak niet van om wat op papier te zetten. En al snel was het laatste nieuws dan alweer oud nieuws. En verscheen het niet op de website...

Veel van onze klanten stelden dat niet zo op prijs. Dat werd ons wel gemaild of verteld als ze bij ons kwamen om aardbeien te kopen (die zijn er namelijk ALTIJD).

Belofte maakt schuld

AardbeienWe gaan nu niet zeggen dat het vanaf nu beter gaat worden, we beloven niks, want het probleem waar we mee zitten is dat eigenlijk alles al op onze website staat en dat het elk jaar een beetje op hetzelfde neerkomt.

Het ene jaar is koud en komen er wat minder aardbeien op de markt en het andere jaar is het weer hartstikke warm en zijn er weer veel.

Dat is wel logisch dus daar over is niet zoveel te melden.

Het afgelopen seizoen 2008

PipowagenHet afgelopen jaar was weer geweldig wat de aardbeien betreft. We konden onze kramen (zie verkooppunten) goed bevoorraden.

Deze zomer en nu (half oktober) zijn we nog steeds aan het aardbeien plukken, al wordt de kwaliteit wel wat minder.

Dus voor ons is het weer tijd om op te ruimen en de boel weer klaarmaken voor volgend seizoen.

Webwinkel

Aardbeien productenWat ons ook vaak wordt gevraagd is of wij onze producten zoals jam, limonade en toetjestopper ook kunnen opsturen per post. Dit jaar willen we dat dan ook gaan proberen!! We zullen eens zien of we dat met een eenvoudige webwinkel kunnen realiseren.

Dus vanaf nu kunt u bij ons uw bestellingen opgeven en die via de mail bestellen (kijk op webwinkel). Dan zorgen wij dat ze bij u thuisbezorgd worden.

Als dit aanslaat kunnen we volgend jaar kijken of we een professionele webwinkel kunnen laten bouwen.

<< Zie onze webwinkel >>

Kerstpakketten

Kerstpakket 1Ook kunt u bij ons ambachtelijke kerstpakketten bestellen met de Reuze Aardbei producten, dat is ook nieuw, die in heel Nederland met de post worden geleverd.

<< Zie onze webwinkel >>

Geen verhuur van lelijke eendjes meer

2CVWij stoppen per 1 november 2008 met de 2CV verhuur. Toen wij in 2004 drie lelijke eendjes hadden gerestaureerd en het plan hadden om ze te gaan verhuren dachten wij en vele anderen dat het een topper zou worden!! Leuk een dagje toeren met een eendje, het Texelse landschap verkennen.

De praktijk wees anders uit, helaas. Maar goed, niet alles wat je onderneemt loopt uit op een groot succes (zoals de Reuze Aardbei) en dat is ook niet erg. We blijven nog wel eendjes restaureren en die verkopen we in onze vrije uurtjes. Dus voor onderdelen en zo  kunt u bij ons gewoon terecht.

Hoezo geen nieuws?

Zo zie je maar weer, hadden we toch weer veel meer nieuws te melden dan we dachten en om het nog spannender te maken zijn we met nog meer grote plannen bezig, maar daarover meer in een latere "laatste nieuws".

Tot later,
Nico en Theo Boersen

Open Dag, 6 mei 2006

De Open Dag was een behoorlijk succes. Vooral 's morgens en 's avonds was het gezellig druk. Kijk in het Open Dag fotoalbum voor een fotoimpressie van die dag.

Prijsvraag

De antwoorden van de prijsvraag vindt u << hier >>

Wij feliciteren natuurlijk alle winnaars van harte! Zij staan hier op een rijtje:

Naam

Adres

Prijs

Annette Barhorst

Oosterweg Oosterend

20 euro bloembollen

Fam. v.d. Berg

Schilderend Den Burg

25 euro Reuze Aardbei producten

Edwin Stark

Cor Bremerstraat Oosterend

15 euro Reuze Aardbei producten

Tiny Smit

Boogerd Den Burg

10 euro pioenrozen

Lisa Poede

Cor Bremerstraat Oosterend

10 euro waardebon ijsboerderij

M. Zegel

Utrecht

metworst van P. Haker

APC Koopman

Achtertune Oosterend

varkensrollade van P. Haker

Maikel Bouthoorn

Postweg De Cocksdorp

lamsham van P. Haker

Fam Hin

Duykerdam Den Burg

moederdagontbijtje Catering R. Boom

Herman Barhorst

Oosterweg Oosterend

Slagroomtaart Catering R. Boom

H. Kievits

Wilhelminalaan Den Burg

25 euro bon Zegel Modes

Het Noorden, 24 april 2006

 

Afgelopen seizoen

Het afgelopen seizoen was niet zo best. Het was over het algemeen gewoon te koud!

Afgelopen winter zijn we dan ook begonnen met het maken van nieuwe aardbeientafels. << zie fotoreportage >>

Met dit nieuwe systeem is het voor ons ook mogelijk een goede kwaliteit aardbeien te kweken ook als het niet zo'n mooie zomer is.

 

 

Nieuw aardbeienras: Kimberley

We hebben tevens een nieuw ras aan ons assortiment toegevoegd: de Kimberley. Dit ras is uitstekend geschikt voor de aardebeienteelt op tafels. Wij verwachten veel van dit soort, hij is leverbaar vanaf begin juli tot eind september. Een heerlijk vooruitzicht! Kom langs en proef onze overheerlijke sappige aardbeien deze zomer!

2CV Club Nederland hield rondrit op Texel - 24 spetember 2005

In de zomer van 2005 werden wij benaderd of wij de 2CV Club Nederland wilden sponsoren. Op 24 september 2005 was er een rondrit gepland op Texel. Wij peilden via de Texelse Courant of er ook animo onder Texelse 2CV bezitters was, nou dat hebben we geweten! Maar liefst 7 reacties kregen we. Op die 24e september wachtten wij de club dus op bij de boot. Verbazing alom dat wij er al met zovelen klaarstonden om mee te doen!

<< Zie ook onze fotoshow >>

Rondrit
Met de 2CV van de Reuze-Aardbei mochten wij voorop en we reden in een lange vlucht eendjes over ons mooie eiland. De route was uitgezet door een fanatieke familie binnen de 2CV club, familie Deerenberg. We moesten meerdere keren even stoppen als er een auto even niet meer verder wilde, en gelukkig hadden we als bezemwagen de 2e Reuze-Aardbei 2CV met als chauffeur IJskoning Piet Rodenbeurg met wie wij telefonisch contact onderhielden. Ja, ja, onze moderne tijd is nu van deze gemakken voorzien.

De rit bracht ons in anderhalf uur over de Hoge Berg, via Oudeschild, Den Hoorn en Den Burg uiteindelijk naar de Kartingbaan voor een verrassing.

Eendenrace
We hadden met ons sponsorgeld de kartingbaan 1 uur afgehuurd voor een heuse krachtmeting! We gingen tijdrijden! Wie het snelst 4 of 5 rondes had afgelegd kreeg een prijs. Kijk maar eens naar << de fotoshow >>. Na de race brachten we de auto's weer terug naar de boot met een souvenier van de Reuze-Aardbei, zodat volgens ons ieder met een tevreden gevoel terug kon kijken op een leuke dag. Zeker voor herhaling vatbaar. Voor meer foto's zie >> www.2cvclub.

 

Open Dag op zaterdag 6 mei 2006

Om u de gelegenheid te geven eens te bekijken wat er bij ons te doen en te eten is deze zomer houden wij op zaterdag 6 mei een Open Dag.

 • zaterdag 6 mei 2006
 • Van 9.00 uur 's morgens tot 21.00 's avonds.
 • De toegang is gratis.

Aardbeien zelf plukken? Dat kan!

Ook kunt u deze zomer weer zelf uw aardbeien komen plukken.

Zelf aardbeien plukken:

U dient wel GOED de bordjes te lezen en de aanwijzingen op te volgen.

 

Pipowagen verkoopt Reuze-Aardbeien op de markt

Deze zomer zult u ons op markten kunnen tegenkomen met onze splinternieuwe Pipowagen! Als nieuw verkooppunt van onze Reuze-Aardbei producten.

 

Verhuur
U kunt onze Pipowagen ook huren, kosten € 75,00 per dag. Leeg en gebracht.

Evenementen
Wilt u uw evenement verder opleuken en uw gasten de gelegenheid geven onze aardbeitoef te kopen in deze originele kraam bel ons gerust (0222-318954) of e-mail ons.

De reuzeaarbeitoef bestaat uit een bakje met verse aardbeien, eventueel wat ijs van ijsboerderij Labora en heel veel slagroom! Echt heerlijk! Kom gerust langs op de markt om te proeven!

Verwachtingen voor het seizoen 2006

Ons streven was de eerste aardbeien te leveren in de 1e of 2e week van mei, maar het ziet er naar uit dat dit vanwege het koude voorjaar niet gaat lukken. Heb nog even geduld en tel er nog 1 à 2 weken bij op.

Lekker lang aardbeienseizoen
Het tweede gedeelte van mei zal het losbreken. Dan kunt u de eerste aardbeien verwachten. Maar dan maar liefst tot na de herfstvakantie, tot 1 november, verwachten wij volop aardbeien te kunnen bieden.

De overige producten zoals jam, limonade, ijs enz. kunt u het gehele jaar door bij ons verkrijgen.

Duindoornjam en duindoornlimonade

Er is vorig jaar nog een nieuw product aan ons assortiment toegevoegd: duindoornjam en -limonade van echte Texelse duindoorn. De jam was al snel uitverkocht. De limonade is nog verkrijgbaar.

De verwerking van duindoorn is echter heel arbeidsintensief. Er komt niet zo heel veel sap van de duindoorn, maar wel heel lekker! Of we hiermee door zullen gaan is dus afhankelijk van uw reactie! Is er vraag naar, dan blijven we het produceren. Zo eenvoudig is het: vraag = aanbod.

Wij hopen u weer veel aan te treffen bij de Reuze-Aardbei deze zomer!

met vriendelijke groeten,
Nico en Theo Boersen

Het Noorden, 21 januari 2005

Het heeft toch weer wat langer geduurd dan de bedoeling was, maar hier zijn we dan weer. Wat is er voor nieuws te vertellen bij de Reuze Aardbei?

Gastenboek

Dit jaar hebben we onze site een opfrisbeurt gegeven: er is nu een gastenboek, waar u uw berichten op kunt achterlaten en vragen stellen, die wij dan zo spoedig mogelijk zullen beantwoorden. We kregen best veel e-mailtjes van bezoekers en veel daarvan zouden niet misstaan in ons gastenboek. Want er waren weer veel vleiende teksten bij. Vanaf heden kunt u ons daar dus berichten sturen, maar u kunt natuurlijk ook nog contact met ons opnemen.

Coniferen

Er is ook iets veranderd bij de coniferen. We verkopen vanaf nu alleen nog de groene Leylandi haagconiferen, want daar blijkt toch het meest behoefte aan te zijn en zodoende kunnen we de beste kwaliteit blijven leveren.

 

2CV Citroën = Lelijk Eendje?

Lelijk? Nee, echt niet! Ze zijn prachtig onze compleet gerestaureerde 2CV’s. Dat vindt u en dat vinden wij ook!

Wat is het een werk geweest, wel leuk, maar ook intensief. Maar de laaiend enthousiaste reacties en lovende woorden doen ons erg goed.

Wij zijn nu eenmaal van het soort ondernemers die iets anders willen laten zien; u iets anders willen kunnen bieden dan wat anderen al doen of u al gezien en geproefd heeft. Dat zit ons in het bloed.

Eendjes te huur

Het loopt al lekker de verhuur. "Het loopt nog niet als een trein, maar wel als een 2CV", zeggen wij wel eens. Men vindt het hartstikke leuk om een dagje (of zelfs een weekend of een hele week) erop uit te trekken met een lelijk eendje.

Wilt u zo’n Lelijke Eend huren? Kom gerust langs of bel 0222-318954 of neem contact op.

Actie giro 555

De Reuze Aardbei deed ook mee aan de actie giro 555 om de slachtoffers van de tsunami financieel te steunen. Wij sponsorden de huur van ritten met de Lelijke Eendjes. Dit werd besproken in diverse media:

Texel-Plaza 7 jan. 2005 "Funrijden" in lelijke eendjes voor het goede doel

De Helderse Courant 8 jan. 2005 Creatieve inzamelacties voor "555" op Texel

De Helderse Courant 10 jan. 2005 "Texelaars geven gul bij acties voor giro 555"

De aardbeien

ElsantaHet afgelopen seizoen was erg nat en koud. Dat betekende een moeizaam jaar voor ons als aardbeientelers. Het seizoen hiervoor, weet u nog, de zomer van 2003, was erg warm en droog. We konden toen elke dag moeiteloos topkwaliteit aardbeien plukken.

Toch was het geen slecht jaar. Dat is ook het leuke aan ondernemen. "Je begint aan een nieuw jaar ondernemen, en je weet nooit waar het eindigt".

 

Elsanta

In mei 2004 begonnen we met de pluk van de 2-jarige Elsanta, maar deze aardbeien gaven een wat zuinige opbrengst. Dit werd veroorzaakt doordat het in augustus en september van 2003 ten tijde van de bloemaanleg van dit gewas zo droog was.

Dit jaar in mei 2005 ziet het er echter heel rooskleurig uit met de Elsanta’s! Er staat een vol gewas, want afgelopen jaar viel er voldoende regen in juli, augustus en september 2004.

Regenwater

Die regen is verschrikkelijk belangrijk, want op Texel mogen we niet beregenen en gebruik van grondwater is ook geen mogelijkheid in polder Het Noorden vanwege het brakke, zoute water. Wij zijn echt afhankelijk van de natuur! Kan het natuurlijker??

Doordragers

Met onze doordragende aardbeienplanten ging het wat beter. We moesten vanwege de koude wel wat langer wachten voor het begon. Maar in augustus kregen we een explosie van aardbeien en hebben we alle verkooppunten goed kunnen voorzien van aardbeien tot 1 november aan toe.

Op 1 november zijn we begonnen de doordragers in de koelcellen te plaatsen waar ze nu rusten tot ze half maart 2005 weer de potgrond in gaan en we zodoende u het komende seizoen op de gehele aardbeienroute weer kunnen voorzien van onze zomerkoninkjes.

Dagje shoppen met kok Jef Schuur: Smaakvol Texel in de Telegraaf

De nationale media weet ons ook goed te vinden.
Zie het leuke artikel rond kok Jef Schuur en de lekkere Texelse producten in de Telegraaf van dit jaar.

Texel Culinair

Op 10 september stond een van onze 2CV's bij Texel Culinair in De Koog in de etalage.

Wij hopen voor u allen een leuke vakantie op Texel en vergeet niet bij de Reuze Aardbei langs te gaan.

Onze volgende nieuws volgt in september 2005, met hier alvast een tipje van de sluier: aan het einde van het jaar kunt u bij ons ook kerstbomen kopen. Maar daarover meer in september.

Nico en Theo Boersen,
21 januari 2005


Het Noorden, 30 maart 2004 - Vlierbessap

Het voorjaar roept
Wat is dat toch lekker, het voorjaarszonnetje! Na een lange winter waarin wij weer niet stil hebben gezeten, maar wel veel binnen hebben gedaan is het heerlijk dat het weer allemaal begint!

Vlierbessap = puur Texelse natuur
Wat wij deze winter nieuw hebben kunnen aanbieden in onze kramen is zuiver vlierbessap. Een volwassen drankje - kinderen vinden het niet echt lekker - met zeer veel vitamine C voor een ieder die het belangrijk vindt gezond te blijven.

Ingrediënten
Onze vlierbessap bestaat uit:

 • 55% echte vlierbessensap, geplukt in de Texelse natuur
 • 15% echte Texelse Boragehoning, en daaraan hebben wij wat kruidnagelen toegevoegd om het een goede smaak te geven
 • 30% suiker om het sap op een natuurlijke manier te conserveren

Verhoogde weerstand
Elke dag een kleine hoeveelheid vlierbessap versterkt uw weerstand. Want vlierbessen houden veel virussen buiten de deur. En wij zeggen hier altijd: een goeie weerstand betekent dat je minder ziek wordt en meer productief kunt zijn. Want het wordt weer hard plukken van de zomer.

Lelijke eendjes gerestaureerd
Er is van de winter hard aan gewerkt: wij hebben een paar lelijke eendjes compleet gerestaureerd om aan u te kunnen verhuren.

Bent u nieuwsgierig hoe we dat hebben aangepakt? Kijk dan voor een fotoreportage bij ff kieke.

 

Nostalgie op vier wielen - originele 2CVs te huur !!

Iedereen van onze generatie - 40-ers - heeft vroeger wel eens in een Eend gereden, of meegereden, of willen rijden, of willen meerijden.

Kom langs en Rent-an-Eend bij de Reuze Aardbei !

 

Met een Eend over het Eiland
Wat wij u nu willen bieden is het volgende: U huurt bij ons een lelijke eend voor een ochtend of een middag en gaat met uw hele gezin (ahum, niet zo groot meer als vroeger mag ik hopen) lekker knus toeren over het eiland: met open dakje, geen haast, geen overdadige luxe, picknickmandje mee, alsof je weer voor de eerste keer verliefd bent! Maak zo van je vakantie een onvergetelijke belevenis!

 

Doolhof met educatief tintje over aardbeien
De doolhof van coniferen wordt dit jaar geopend op 1 mei. We vinden de struikjes nu sterk genoeg om te fungeren als haagjes voor de doolhof.

Het is vooral bedoeld voor de kleintjes en heeft een educatief tintje: met bordjes wordt ons bedrijf omschreven. Hoe groeit de aardbei, wat moeten wij allemaal doen voordat de aardbei op uw boterham ligt? Kom zelf maar kijken en neem de kleintjes gerust mee!

Aardbeien zelf plukken
Op veler verzoek: u mag deze zomer zelf uw aardbeien komen plukken!
Onder voorbehoud en onder de volgende voorwaarden:

 • u kunt uw eigen aardbeien plukken van 15.30 uur tot 17.30 uur
 • U kunt uw eigen aardbeien plukken uitstluitend op het aangewezen veld

Aardbeienteelt voorjaar 2004

Tunnelkassen
Begin februari zijn we begonnen met het vullen van de drie tunnelkassen op het land met aardbeienplanten. De planten beginnen zich inmiddels goed te ontwikkelen en het ziet er naar uit dat we eind april / begin mei de eerste aardbeien kunnen oogsten en aan de weg zetten.

Tafels en doordragers
Op de tafels zijn we begin maart begonnen het pottenvullen en het planten van de doordragers. Deze zullen begin juli rijp zijn voor de oogst.

De oude planten
Half maart hebben we de oude planten op het land ontdaan van hun oude blad. Ze staan er weer prachtig bij.

Plastic overkapping niet bestendig tegen storm
De derde week van maart begonnen we met het overkappen van de aardbeiruggen met plastic. Maar helaas, na het weekend konden we weer opnieuw beginnen, want meer dan de helft was stuk gewaaid. Met windkracht 9 tot 10 kun je een stukje plastic echt niet heel houden! Nou, u leest het zeker wel, hè? Wij vervelen ons hier nooit hoor!

Doordragers de koude grond in
Momenteel - eind maart - zijn we volop bezig de doordragers te planten op de koude grond.

Enkeldragers
Vanaf half april tot eind mei worden de enkeldragers geplant. Deze zorgen voor een overvloedige oogst in de maand juli.

Wij hopen u weer volledig op de hoogte te hebben gebracht en wensen u een leuke vakantie op Texel met heel veel mooi weer!

Tot ziens bij de Reuze Aardbei,

Nico en Theo Boersen

PS. Het volgende nieuws zal volgen in het naseizoen, in september.

Het Noorden, 22 september 2003 - 't Is weer voorbij die mooie zomer...

We kregen het afgelopen aardbeienseizoen veel reacties van mensen die zich afvroegen wanneer er weer nieuws op deze site te verwachten was. "Hebben jullie het te druk met aanleveren van die overheerlijke aardbeien? En met het vernieuwen van producten?"

Klopt als een zere vinger, er kwam heel wat bij kijken dit seizoen en het schrijven is er tot onze spijt flink bij ingeschoten, maar hier volgt het laatste nieuws en een kleine foto-impressie van het afgelopen seizoen:

Drainagepijpen leggen

Laser kilveren

 

 

Aardbeiruggen frezen

Aardbeien planten

 

 

< -- Aardbeien plukken -->

31 mei 5.33 uur, plukken bij zonsverduistering

plukkarretjes

 

Op 5 juni lieten we een nieuwe erfverharding aanleggen

Wat een zomer!
De eerste twee maanden van het seizoen, mei en juni, waren voor ons topmaanden. Een onovertroffen hoeveelheid kilo's aardbeien plukten we van de planten.
Later in juli en augustus viel de oogst echter weer wat tegen. De plantjes die we in mei en juni elke week hadden geplant kwamen door het prachtige weer te snel in bloei waardoor de vruchten zich niet goed genoeg konden ontwikkelen. Ondanks die tegenvaller hebben wij wel zeer van het mooie weer genoten. Elk jaar is gelukkig weer anders. Wat een zomer, die van 2003 !

Laatste pluk
Op dit moment zijn wij nog steeds, zij het in beperkte mate, aan het aardbeien plukken. Niet al onze verkooppunten zijn nog actief. Waar ze nog wel open zijn verkopen ze onze vaste aardbeiproducten, zoals ijs, jam, toetjestopper, limonade enz. Er zijn zelfs alweer wat nieuwe producten toegevoegd aan dit rijtje: aardbeien-vlierbeslimonade, welke al veel wordt verkocht in onze kraam, en nog een product dat in ontwikkeling is, waarover later meer.

Aardbeien-vlierbessenlimonade
Ouderen en kinderen vinden deze limonade van aardbeien en vlierbessen erg lekker. Daarbij komt dat vlierbessen zeer gezond en puur zijn. Vlierbes verhoogt de weerstand, reinigt en geneest. En er gaan zelfs geruchten dat het Sarsvirus niet veilig is voor deze bes. Als dat toch waar mocht zijn worden we nog beroemd op Texel en omstreken: Limonade van de Reuze-Aardbei drinken verhoogt je weerstand tegen dat nieuwe virus!

Lees hierover meer bij:
Uitdaging.net: Ontdek geheim van boom in de achtertuin >>
Het Kruidenvrouwtje: Met besjes weer beter >>
IVN Vereniging voor natuur- en milieueducatie: Gewone vlier >>

Aardbeien-vlierbessenijs
In samenwerking met ijsboerderij Labora zijn wij een nieuw ijs aan het ontwikkelen met sap van de aardbei en de vlierbes. Dat wordt ontzettend lekker!

De Doolhof
Ons doolhof van coniferen was dit jaar nog niet geopend. We hadden de coniferen in het voorjaar geplant en wilden er voor zorgen dat ze eerst goed aan de grond konden groeien. De planten waren nog te kwetsbaar voor de voeten van spelende kinderen en het leek ons beter de coniferen nog een winter aan te laten sterken. In mei 2004 verwachten we dat de poort van ons leuk en informatief doolhof open zal gaan voor iedereen, voor jong en oud.

Openingstijden herfst en winterseizoen 2003 - 2004
Deze winter kunt u elke dag van de week bij ons terecht tot 21.00 uur 's avonds voor alle soorten ijs - in halve liter verpakkingen - en natuurlijk blijven dan ook onze andere aardbeiproducten verkrijgbaar.

lelijke eendjes in de verhuur in 2004Kom gerust langs, ook in de winter is het zelfbediening bij de Reuze Aardbei.

Lelijke Eendjes te huur
Als alles deze winter volgens plan verloopt hebben wij volgend jaar een primeur voor u. U kunt dan bij ons een van de vier originele lelijke eenden huren die we zullen opknappen en spuiten in de kleuren van de Reuze Aardbei. Dat wordt echt leuk!

Coniferen
Het coniferenseizoen is weer open, wij zijn er klaar voor.

 • Als u een Leylandi haag bij u thuis wilt aanleggen kom dan gerust langs
  Onze prijzen zijn nog altijd even scherp
 • Als u een Leylandi haag bij u thuis op Texel door ons wilt laten aanleggen kom dan gerust langs. Als u wilt, verzorgen wij dan alles:
  • het uitspitten van de oude bomen
  • het weghalen van de oude bomen
  • het bewerken van de grond
  • het planten van de nieuw haag
  • een jaar lang houden wij dan de haag voor u in de gaten
  • Vraag dan een offerte aan (Bel Theo tel. 318238, of kom langs)
   onze prijzen zijn nog altijd even scherp

Hartelijke groeten en tot maart 2004,

Nico en Theo Boersen

Het Noorden, 17 maart 2003 - De vernieuwde Reuze-Aardbei

Eindelijk kunnen we aan u de nieuwe Reuze-Aardbei tonen! Al vanaf half december 2002 - 2004 staat onze geheel vernieuwde Reuze-Aardbei aan de Schorrenweg met de nieuwste snufjes.

We verkopen er momenteel allemaal echt Texelse producten:

 • ijs
 • jam
 • limonade
 • sap
 • Toetjes Topper
 • dahlia knollen

Maar de Reuze-Aardbei is ook verbouwd, dat zeiden we al. We hebben hem uitgebreid met een diepvries.

Een diepvries ? Voor Aardbeienijs ??
Dat klopt! De karakteristieke Reuze-Aardbei is uitgebreid met een diepvries. We verkopen er ijs van IJsboerderij Labora nabij de Cocksdorp. Maar het grote nieuws is dat wij er ons EIGEN aardbeienijs gaan verkopen. Vanaf half mei 2003 wordt het dan aan de Schorrenweg nog meer smullen!

Een doolhof van coniferen

Begin mei openen wij een klein doolhof van coniferen. Deze maken we voor de kleintjes.

Het dient tevens als voorbeeld voor u.
Want u zou het ook in uw eigen tuin kunnen maken.
Een doolhof van coniferen dus.

 

 

 

Beurs van Echte Texelse Producten
Deze winter hebben we ook meegedaan aan een beurs op de Krim bedoeld speciaal voor de horeca.

Wij hielden er wel een goed gevoel aan over, want onze producten werden ook daar met veel enthousiasme ontvangen.

 

Reuze-Aarbeiroute uitgebreid
De Reuze-Aardbeiroute is dit jaar weer langer geworden dan vorig jaar. Met uitbreidingen in Den Hoorn en in Den Burg. Deze verkooppunten openen vanaf half mei, dan kunt u weer overal aan de weg onze lekkere aardbeien verkrijgen.

Wij zullen u eind april verder berichten, want bij de Reuze-Aardbei is altijd weer nieuws te verwachten.
Wij wensen u een mooi voorjaar !

Groetjes van Theo en Nico Boersen

 

Het Noorden, 25 november 2002 - Het laatste nieuws voor dit jaar

Het is bij ons op het bedrijf nog steeds vrij druk voor de tijd van het jaar. Eigenlijk was dit altijd het begin van de periode waarin wij weer een beetje konden bijtanken voor het volgende seizoen weer voor de deur stond. Beginnend in februari liep het door tot november. Maar op dit moment merken we daar nog weinig van.

Boomsingels

Er komen nu steeds meer klanten die bij ons een offerte aanvragen om hele hagen of boomsingels te laten opruimen en daar nieuwe haagconiferen voor in de plaats willen hebben. Dat is een hele goede ontwikkeling voor ons!

Haagconiferen in totaalpakket

Om het u gemakkelijker te maken bieden we nu ook coniferen aan voor een prijs waarbij wij al het werk doen:

 • oude bomen zagen
 • verhakselen
 • het overige grondwerk

Dus wat let je, bel ons (0222-318238) of kom langs.
Onze prijzen zijn echt zéér scherp.

Ons volgende laatste nieuws komt eind februari 2003 en dan zal er weer heel wat te melden zijn! Want de Reuze-Aardbei krijgt een gedaanteverandering, zodat we volgend jaar nog een breder pakket kunnen leveren. Wat dacht u bijvoorbeeld van ijs van de ijsboerderij Labora?

Reuze-Aardbei-ijs?

In de loop van december kunnen we aan de weg in onze nieuwe kraam ijs gaan leveren! Van ijsboerderij Labora. Het vertrouwde adres van die nieuwe kraam blijft Schorrenweg 32. Maar dan? Zodra we weer verse aardbeien hebben, begin mei 2003, gaan we ons eigen Reuze-Aardbei-ijs verkopen. Klinkt goed, toch?

En we gaan volgend jaar nog veel meer organiseren om en rond de Reuze-Aardbei, dus houdt onze website in de gaten.

Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een gezond 2003 toe en hopen dat je nog heel veel aardbeien bij ons komt eten.

Groetjes van Theo en Nico en tot in 2003.

Het Noorden, 25 september 2002

We schrikken een beetje, omdat we ons realiseren dat het al lang geleden is dat we de laatste keer nieuws brachten, dat was op 28 juli !
Deze zomer is zo razendsnel gegaan, het is nu al weer 2 maanden geleden is dat we het laatste nieuws brachten. En dat zouden we anders doen.
Schaam, schaam (zo rood als een aardbei).

Vanaf nu gaan we weer proberen om steeds als we wat nieuws te melden hebben, het hier op de site te zetten. Beterschap is vanaf nu beloofd !!

Afgelopen zomer

Het was een fantastische zomer! Het was mooi weer, met veel zonneschijn op Texel, dus de aardbeienoogst was geweldig! Maar het feit dat er veel aardbeien groeien betekent voor ons van de Reuze Aardbei dat het ook heel druk is! En dan schieten andere klussen er weleens bij in.

Leuke reacties

Wij kregen regelmatig leuke reacties van mensen die de manier waarop wij aardbeien "aan de man (m/v) brengen" net zo leuk vinden als wij zelf.

Wat dacht u van deze: Aaf en Reneé uit Emmeloord dumpten dit briefje in de kraam bij de Beeldentuin aan het Oude Dijkje nabij de Koog.

 

Ze zullen toch niet de hele Reuze-Aardbeiroute in één dag gefietst hebben?

 

Eigen producten van de Reuze-Aardbei

Het aardbeienseizoen loopt nu echt ten einde. Wat we de komende weken nog hopen te plukken is echt voor de liefhebbers.

Wat we dagelijks overhouden van de pluk, dus wat niet aan de weg in de Reuze-Aardbei of de andere kramen verkocht wordt, verwerken we tot jam, limonade en toetjestopper, die heel populair is geworden afgelopen zomer.

 

 

Ambachtelijke bereiding

We verkopen momenteel heel veel van onze zelfgemaakte aardbeiproducten.
Ze worden natuurlijk ambachtelijk bereid:

 • zonder kleurstoffen
 • zonder conserveermiddelen
 • zonder e-stoffen

Het coniferenseizoen

Het coniferenseizoen is weer geopend.

Daar hebben we ook nog veel werk aan.

Ze moeten worden opgebonden en er moet gesnoeid worden.

We verkopen rechtstreeks aan particulieren.

 

Onze prijzen voor deze herfst

 • € 5 voor de (groene) Leylandi coniferen van ruim 2 meter hoog
 • € 4 voor de Leylandi coniferen van 1 ½ meter hoog

Openingstijden

Wij zijn altijd open ook ’s zondags.
Bel even voor je komt: 0222-318238 want wij zijn vaak moeilijk te vinden op ons bedrijf en we vinden het altijd erg jammer als mensen geweest zijn en ons gemist hebben.

Deze winter zijn wij ook met de Reuze-Aardbei alle dagen open, 7 dagen in de week van 9 tot 21 uur en alles is zelfbediening.

Wij beloven begin november weer een stukje te schrijven. Tot dan. Kijk ook op effe kieke voor meer foto's.

Theo en Nico Boersen

Het Noorden, 28 juli 2002

Rust Roest? Rust Moet!
Het is zondag vandaag. U heeft vakantie, maar voor ons is deze dag een welverdiende rustdag. Dus hebben we eindelijk tijd om u even bij te praten. Ik - Nico - schrijf dit op één van de mooiste dagen van het jaar tot nu toe. Het prachtige zonnige weer betekent voor de aardbeien dat ze mooi snel kunnen afrijpen en onder invloed van de zon gaan de zomerkoninkjes nog zoeter smaken dan ze al deden. Dat belooft wat voor de komende weken! We zijn nu al dagelijks met z'n vieren aan het plukken!

De Reuze-Aardbei en de Texelse Autocross
René op de crossauto van de Reuze-Aardbei
Vorige week zondag werd de eerste Texelse autocross verreden in Eierland.
René Hoep
reed die middag de Reuze-Aardbei naar de tweede plaats!!
Wij feliciteren hem bij deze nogmaals hartelijk met die prijs.

 

Drukte
Op dit moment is het op Texel op z'n allerdrukst. Velen van u hebben onze aardbeienkramen her en der verspreid over het eiland ontdekt. Het geeft een lekker vakantiegevoel zulke frisse aardbeien aan de weg te kunnen kopen, want wat is er nu lekkerder dan een broodje met verse aardbeien voor je tentje op de camping te nuttigen? Dan maak je daarna nog een lekker toetje van vanilleyoghurt, kwark of vanille-ijs met onze nu al fameuze Toetjes Topper en de vakantiepret kan toch niet meer stuk?

De Toetjes Topper en andere ambachtelijke producten
De Toetjes Topper, ons nieuwe product, is een ware hit geworden. De al wat oudere mensen zeggen hierover vaak: lekker ouderwets van smaak! Goed gedaan jongens! Net zoals de jam en de siroop die we maken. Deze hebben we dan ook omgedoopt tot Jam Topper en Siroop Topper.

Verkrijgbaarheid
De Reuze-Aardbei Topper producten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de Reuze Aardbei aan de Schorrenweg en deels ook bij Tessels Onderdak aan de Boodtlaan in de Koog.
Deze producten die we uitsluitend van onze eigen aardbeien maken worden allemaal ambachtelijk en met de grootst mogelijke zorg bereid. Als wij niet voor 100% achter een zelfgemaakt of geteeld product staan, verkopen we absoluut niet!

Zonnebloemen
De komende weken gaan we ook zonnebloemen van eigen kweek verkopen! U kunt zelf het veld in
om de zonnebloemen te snijden,
maar natuurlijk kunt u ze ook gewoon bij ons als boeket kopen.

Op Effe Kieke kunt u Theo's laatste foto's bekijken.

Wij hopen dat u nog een leuke tijd heeft op Texel met veel zonneschijn. En indien u de terugreis alweer gaat aanvangen wensen we u een goede reis en hopelijk tot volgend jaar.

Groetjes en tot over een paar weken,
Nico en Theo Boersen

Het Noorden, 24 juni 2002

De laatste paar weken zijn we echt begonnen met grote hoeveelheden aardbeien plukken. Nog niet alle kramen zijn open. De beeldentuin van Stan nabij De Koog is nog gesloten. Dat kraampje wordt nu gemaakt en zodra hij in de verf staat, kan ie naar Stan aan het Oude Dijkje toe.

De andere kramen worden elke dag bevoorraad met verse aardbeien. Hiernaast ziet u het kraampje voor de IJsboerderij Labora bij de Cocksdorp.
Zie hiervoor de Reuze-Aardbeiroute.

Sommige kramen zijn soms even niet geopend, daar wordt aan gewerkt. Binnenkort zal alles gesmeerd lopen!! Dat beloven wij!

Reuze-Aardbei Toetjes Topper
Wij zijn bezig een nieuw product te maken dat lekker zal smaken in vla en op ijs. Een echte Toetjes Topper, zeg maar. Het zal vanaf 26 juni in de kraam bij de Reuze-Aardbei staan. En natuurlijk zal ook dit product geen conserveermiddelen en smaakstoffen bevatten, zoals u van ons gewend bent. Bij ons proef je de natuur.

Ook kunt u deze zomer producten kopen die van onze aardbeien worden gemaakt: jam, limonade en een heerlijke geleisap. Kom lang en probeer ze.

Trampoline
Ook hebben we een trampoline aangeschaft en dat is nu al een daverend succes. Kijk ook naar de foto's op effe kieke en kom langs als je durft want een trampoline is niet alleen voor kinderen!

Wij wensen iedereen een hele leuke vakantie en we hopen dat we een beetje kunnen bijdragen aan het plezier dat u heeft als u op Texel op vakantie bent geweest.

 

Groetjes en tot over een week of twee,
Theo en Nico Boersen.

Het Noorden, 4 juni 2002

Afgelopen weken hebben we veel aardbeien geplukt in de plastic tunnelkas. Dit is de laatste week dat we nog restanten in de kas plukken, want deze week beginnen we buiten, op de volle grond. Daar zijn de eerste rode sappige aardbeien gesignaleerd. Klaar om geplukt en geconsumeerd te worden.

De komende weken zullen we daarom volop kunnen plukken en ál onze kramen gaan open.
Dat betekent dat u overal langs de Reuze-Aardbei Route weer aardbeien kunt kopen.

Tip voor lekkerbekken
Als u de afgelopen weken bij ons langs geweest bent om van die heerlijke aardbeien te halen, heeft u kunnen zien dat wij nu ook slagroom verkopen in de Reuze-Aardbei.

Aardbeien en Slagroom gaan namelijk heel goed samen! Het lijkt er op dat we niet de enigen zijn die dat vinden, want er wordt geregeld gebruik van gemaakt!

De nieuwe foto's van Theo, die u weer hier en op de pagina Effe Kieke kunt vinden laat Ilse zien die voordoet hoe je van Aardbeien met Slagroom kunt genieten. De andere foto toont de Reuze Aardbei in zijn volle glorie voor de schuur gisteren.

Wij wensen u leuke dagen toe en hopelijk tot ziens bij de Reuze Aardbei,

Nico en Theo Boersen

Het Noorden, 15 mei 2002

Wat een voorjaar zeg!
Het is wel wat sneller gegaan dan we verwacht hadden. Sinds afgelopen week staat de Reuze Aardbei alweer aan de weg. Met aardbeien natuurlijk!

De komende weken kunnen we in ieder geval voldoende aardbeien leveren voor de Reuze Aardbei aan de Schorrenweg 32, in supermarkt Koot te Oosterend en in de Koog aan de Boodtlaan 2, bij Tessels Onderdak.


De overige kramen blijven nog even gesloten. In ons volgende bericht van begin juni hebben we meer zicht op wanneer deze open zullen gaan.

De afgelopen twee weken zijn we volop bezig geweest het plastic over de vollegronds aardbeien te doen.

De komende weken gaan we ook de tafels onder plastic zetten om u deze zomer van heerlijke, sappige aardbeien te voorzien.

Vandaag beplanten we een nieuw kavel met aardbeienplanten voor de "julipluk".

Op de fotopagina "effe kieke" staan de laatste, verse foto's die Theo gemaakt heeft, maar kom gerust ook eens langs bij de Reuze Aardbei in het Noorden!

Op dit moment hebben we ook weer onze aardbeienjam in de kraam staan, maar deze is nog beperkt leverbaar!

Groetjes en tot ziens,
Nico en Theo Boersen

Het Noorden, 1 mei 2002

Ik heb gisteren de eerste rode aardbei van het seizoen gegeten!! En hij was me d'r toch lekker joh!! Heerlijk sappig. Dat belooft veel goeds voor het komende aardbeienseizoen.
Het was in de plastic tunnelkas, dat is de plek waar we straks het eerst gaan plukken.

De komende twee weken verwachten we nog geen grote hoeveelheden aardbeien. Dat is nog te vroeg.

Maar vanaf half mei denken wij in elk geval de Reuze-Aardbei weer aan de weg te kunnen zetten om de aardbeien voor verkoop te stallen.

Later - in juni - worden de kramen op de andere verkooppunten dan ook bediend en dan is het seizoen wel geopend !! Dan gaan we er voor !! Maar nu dus nog effies geduld mensen.

In ons volgende stukje meer over de actuele zaken.
Houd de Tesselaartjes in de Texelse Courant in de gaten. Zodra we volop aardbeien hebben, zult u dat daar ook zeker kunnen lezen.

Groetjes,
Nico en Theo Boersen

Nieuws uit de Texelse Courant van een tijdje geleden...

Broers betrappen boeven met verborgen camera

Het hele seizoen verse aardbeien bij de Reuze Aardbei

Welkom op onze site. Hartstikke leuk dat u geïnteresseerd bent in onze aardbeien. Wij doen ons best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en u alles te vertellen over onze aardbeien en onze aardbeiproducten. Regelmatig ontwikkelen wij nieuwe producten om u aan te bieden aan onze verkooppunten van de Reuze Aardbei.

U kunt hier lezen hoe de boel er bij ons voor staat, wat er de komende periode te verwachten is.

Nico en Theo Boersen

 

© TexelSites 2002 - 2008