Wie zijn wij?

Wij zijn twee broers, Theo en Nico Boersen. We kweken sinds 1994 aardbeien van de koude grond, zowel vollegronds als op tafels. Dit was in het begin nog voor de leukigheid, maar heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwaardig Tuinders Fruitbedrijf waar we met zijn tweeën een dagtaak aan hebben.

Aardbeien en coniferen

Alles wat wij telen verkopen we op het eiland Texel, op verschillende verkooppunten. Naast de aardbeien kweken wij ook Leylandi haagconiferen die speciaal opgekweekt worden voor de kustgebieden,
aangezien dit ras goed tegen
de zoute wind bestand is.
Kom gerust eens vrijblijvend
langs aan Schorrenweg 30 - 32.

Wat doen wij met onze aardbeien?

Elsanta

 

In tegenstelling tot andere aardbeientelers in Nederland brengen wij onze aardbeien niet naar de veiling. Wij verkopen direct aan de weg. Van half mei tot oktober. Elke dag van 9.00 tot 21.00 uur. Ook op zondag dus. Verser kan gewoonweg niet!

 

De Reuze-Aardbei, voor dagverse aardbeien, het hele seizoen


EverestOnze aardbeien worden geplukt door onszelf en gaan daarna in de zelfbedieningskraam De Reuze-Aardbei aan de Schorrenweg 32. U rekent als klant zelf af en neemt de hoeveelheid doosjes aardbeien mee waarvoor u heeft betaald. Geld doet u in de gleuf. Eenvoudig en vertrouwd. Wij houden een oogje in het zeil.

Het is wel zaak dat u als klant altijd contant geld mee heeft want wisselen of pinnen of chipknip kan bij ons niet en zelf zijn wij de hele dag bezig om u constant van verse aardbeien te voorzien.

Kortom: geen personeel achter de kraam, maar zelf geld in de gleuf doen!

Wist u dat vers geplukte aardbeien het allerlekkerst smaken? Na koeling gaat echt iets van de smaak verloren! Wij maken dan ook aardbeienjam en -limonade van de aardbeien die wij niet verkocht hebben aan het einde van de dag. Deze potten en flessen kunt u kopen in de Reuze-Aardbei aan de Schorrenweg en zijn zonder conserveermiddelen en smaakstoffen bereid.

U bent bij ons dus altijd verzekerd van ongekoelde, dagvers geplukte aardbeien.

Aardbeien zijn zeer gezond

Aardbeien worden door wetenschappers tot het gezondste fruit gerekend. Ze zijn heel rijk aan bio-stoffen die de lichaamscellen beschermen tegen ouderdom en schade door vrije radicalen. Ze maken het bindweefsel steviger en voorkomen cellulites.

Aardbeien reinigen darmen en bloed. Daarom adviseren sommige voedingsdeskundigen een aardbeienkuur.

Bron: www.aardbeien.com

 

© TexelSites 2002 - 2006